Jordnötsfudge med havssalt

Hej darlings!

Har puffat för dom här godingarna tidigare men gör det i kväll med! Ni får INTE missa dessa jordnötsfudge med havssalt som fullkomligt smälter i munnen, gjorda på jordnötssmör som grund! 🙂

Bjuder på en lite nyttigare sockerfri variant på fudgen också! Se till att sno ihop ett gäng inför helgen och den är räddad! 😉

CZ7A6417

Bellis och Sori på altanen! Mina små hjärtan.

CZ7A6474
Du behöver (ca 60 st): 

1 1/4 dl mjölk
1/2 dl honung
4 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl råsocker
250 g jordnötssmör
100 g smör
1 krm äkta vaniljpulver
50 g salta jordnötter
1 tsk havssalt

Gör  så här:
1. Placera bakplåtspapper i en form.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk, socker och houng. Låt koka upp under omrörning.
3. Sänk värmen och låt sjuda under 3-4 minuter.
4. Tillsätt jordnötssmör och florsocker och vaniljpulver. Rör om tills allt smält samman.
Häll smeten i den bakplåtsklädda formen och strö över de hackade salta nötterna och havssaltet.
5. Låt stå i kylen i 3-4 timmar. Skär sedan upp i rutor.

Sockerfri variant

Du behöver (ca 20 st)
50 g smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
4 msk jordnötssmör, osötad
1 näve salta jordnötter
1 krm havssalt

Gör så här:
1. Lägg smörpapper i en liten form, ca 10×10 cm.
2. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning.
3. Koka tills smeten tjocknat, ca 20 minuter. Ta av från plattan och lägg ner jordnötssmöret och låt det smälta.
4. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, strö över de hackade salta jordnötterna och sist saltet.
Ställ i kylskåpet för att stelna.

Lycka till!

Kram