Födelsedagsfirande och hembakade tekakor

I dag fyller min älskling 31 år (vi träffades när han var 26, tiden går). Förra året firade vi rejält med stor fest, egen sommelier och vin/ost-provning och trerätters i ladan som vi hade inrett och dekorerat till värsta mysstället med färgade lampor och hela köret.

Igår firade lite mer stillsamt med att gå på nitro circus (min kille råkar vara en gammal FMX-nörd som bland annat levt för att hoppa högt/göra konster med cross, hehe) på Tele2Arena som vi sedan avslutade med en trerätters i stan!

I morse bakade jag (supersnabba och supergoda) tekakor och dukade upp med en riktig mysfrukost i sängen framför en ny serie vi börjat följa.

frukost12

Det här brödet är gjort på havregryn och rågsikt bland annat så rätt grovt. Passar perfekt till ost eller skinka.

frukost10 frukost2

Vi sover ju i ena gästrummet tillsvidare eftersom vi håller på med en rätt stor renovering i riktiga sovrummet där väggar rivs, och nya altandörrar sätts in.   frukost6 Trivs rätt bra i gröna rummet med som vi kallar det nu! 🙂

frukost9

Det här receptet ger 5 tekakor och räcker om man är 2-3 stycken!

frukost5

frukost11

Soran är alltid med på ett hörn! 😉
frukost13

Sedan blev det paketöppning och mys! Älskar födelsedagar, både min egen och andras. 🙂

Ingredienser till tekakorna:

4 st tekakor

3 dl rågsikt

1,5 dl mjöl

1/2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

3 dl mjölk eller fil

5 msk smör

2 krm salt

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser och sedan de blöta.

Klicka ut 4 bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra 1 cm tjocka tekakor.

Nagga varje tekaka med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.

Nu ska vi fortsätta njuta av den här dagen!

Kram