Bakade vaktelägg i skinkform

Vaktelägg hör Påsken till tycker jag. De känns extra lyxiga att sätta fram och är dessutom väldigt vackra att dekorera bordet med.

Här bjuder jag på ett superenkelt recept på bakade vaktelägg i ugnen serveras i en skinkform gjord på serranoskinka.

Vaktelaggiskinka

Tallrikarna och besticken kommer från Cervera. Älskar verkligen att besticken går i mässing. Så snyggt till det enkla vita. Vad tycker ni?

Vaktelaggiskinka2

Den här rätten passar bra att servera som förrätt eller som en del av en buffé.

Förrätt eller som del i påskbuffé:

Bakade vaktelägg i skinkform

Du behöver (för 6 portioner)

6 serranoskinkor

6 vaktelägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Placera skinkan på en bakplåtspapper och kör in det i ugnen .

Ta ut efter ca 5 minuter och forma till en skål.

Kläck i ett vaktelägg i vardera skinkskål och baka i ugnen ytterligare 5 minuter.

Ta ut och servera.

Tips: Toppa med finhackad lök, salt och peppar.