Citronpannacotta med mangopuré

Gult hör Påsken till, ellerhur? Men även om du inte gillar färgen så kommer du att gilla den här enkla och supergoda desserten som både bjuder på sött och syrligt i en härligt krämig pannacotta toppad med mango.

cervera34

Jag har dessutom toppat min med hallon och maränger för att de ska se extra festliga ut i skålarna från Cervera! 🙂

Citronpannacotta

Snyggt att servera en färgstark dessert på vit servis tycker jag. Ger ett stilrent intryck.

Citronpannacotta2

Mina mässingbestick är bara to die for-snygg! Älskar verkligen kontrasten till det vita porslinet från Table Top.

Citronpannacotta med exotisk mangopuré 

6 portioner

Pannacotta:

3 gelatinblad

2 citroner

3 dl mjölk

5 dl vispgrädde

3/4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

Exotisk mangopuré:

Mango

Honung

Citronskal

Gör så här:

Koka upp allt och mixa sedan fint. Låt svalna och toppa sedan över pannacottan.

Toppa med maränger och hallon.