Matlagningskurs med Årets kock-finalisten Jonas Karlsson på NOGA matstudio

Hej på er!

Jag och världens bästa Carro (alltså vad jag saknat den här tjejen de senaste veckorna) har lagat middag tillsammans med Årets kock-finalisten Jonas KarlssonNOGA matstudion på Kungsholmen!

Vi lagade inget mindre än Jonas finalrätt i Årets kock-tävlingen vilket var grymt kul! Så här fancy var rätten vi gjorde (jamen hör bara på beskrivningen): Socker och fänkålsstekt hälleflundra med spisgrillad och kryddglaserad frikadell på kungskrabba, kål, mannagryn och mandel.

Jonas Karlsson arets kock

Här är grymma Jonas som jag verkligen gillade. Lugn, skön och fick oss att trivas som fisken i vattnet (he..he) under vår helkväll i köket! Behövde inte ens ett glas vin för att lätta upp stämningen. Även fast ja gärna hade tackat ja till det! Jaja, jag körde ändå!

1

Så här fint är det hos NOGA i matstudion alltså. Färgglatt och ett otroligt ljusinsläpp med öppet kök och härliga ytor.

2

Hit kan man vända sig om man vill boka in ett större företagsevent, ha catering eller bara gå för en bra lunch/middag mån-fre. De har även matlagningskurser och nått så festligt som champagneonsdagar. Hur trevligt låter inte det? Champagne och lite goda rätter mitt i veckan. Det kallar jag vardagslyx!

Just därför tävlar vi faktiskt ut en härlig champagneonsdag med mat och två glas bubbel här >>

3

Här är Jonas och Carro i full gång. Jag sprang mest runt och fotade i början innan Carro blev sur och ville att jag skulle hjälpa till. Haha!

4

Lagade mat med finfina råvaror och blev typ vrålhungrig på 2 sek av alla ingredienser och dofter som sköljde över en.

6

Jonas var väldigt pedagogisk och det behövdes med mig och Carro! 😉

8

Citron var en av Jonas favoritkryddor i både matlagning och bakning.

9

Yes, jag lagade som sagt också mat.. Även om Carro menar att hon gjorde snäppet mer. 😉

10

När middagen var klar fick vi sätta oss (helt själva i den stora restaurangen) som lyxigt nog var öppen bara för oss och avnjuta rätten som alltså nyligen tävlade i Årets kock (yes, det var nog tredje gången jag nämnde det nu).

Jag kan varmt rekommendera stället och Jonas som ”lärare” i en sån här matlagningskväll som man kan läsa mer om här >>

Här tävlar vi ut en härlig champagneonsdag med mat och bubbel >>

Ha nu en superfin kväll!

Kram