Att göra vin från grunden i Toscana – del två | Cassandra bakar

Att göra vin från grunden i Toscana – del två

Hej på er!

Det krävs så klart en hel del druvor för att göra vin. 1 kg druvor motsvarar ungefär 1 flaska. Druvorna plockas för hand av hjältar (nedan en av dem) som vi hänger med här på fälten i Cortona.

30

Har alltid haft stor respekt för hantverk – av olika slag. Betalar mer än gärna extra om jag vet att arbetet bakom en produkt är genuint och gjort för hand.

10

Fina Sarah som bland annat skriver för Allt om vin levererar druvor som att hon inte gjort annat.

4

Inte varje dag det springer runt rosaklädda personer på fälten men är säker på att det livade upp stämningen! 😉

13

Traktorn som tar druvorna från fälten.

23

1

Det sista som händer innan druvorna transporteras vidare är att de rensas. Dåliga druvor kastat etc.

Detta sker även när de kommer fram till Nordic Sea Winery som är vineriet i Simrishamn där druvorna ska förvandlas till svenskproducerat vin.

15

Här stängs den fullproppade lastbilen med 7 ton druvor av vinmakarna. Takis (till höger) är hjärnan (och hjärtat) bakom Oenoforos alla viner och hjälper fortfarande till under tillverkningsprocessen.

14

I Cortona där vi plockade druvorna tillverkas det mest syrahviner. Något de var bland de första att börja jobba med och marknadsföra i sent 80-tal.

Här var ett av vingårdens syrahviner från skörden 2014.

Just det, ha en härlig fredag vänner! Satan vad skönt med helg, ellerhur!

Puss