Färsk pasta med hemgjord tomatsås med vitlök och chili | Cassandra bakar

Färsk pasta med hemgjord tomatsås med vitlök och chili

Hej igen!

Har varit så skönt att få vara hemma med Bellis i dag. Även fast hon mest bara legat ner har det varit mer än härligt att ha henne hemma igen och se att hon faktiskt gör framsteg.

Jag har fixat lite i trädgården och även hunnit med ett yogapass på den här ljuvliga yoga-mattan som ni ser på bilderna nedan. Rosa med bananer, jamen hur fin?

Vi håller på med ett stort yoga-test på Metromode.se och jag fick alltså lotten att testa Anja Forsnors och Grounded Factorys nya.

3

Var så härligt väder i morse så tog inte direkt emot att köra lite yoga på altanen (i bikini, hehe)!

5

Älskar verkligen layouten, borde finnas fler ”roliga” yoga-mattor där ute. Skön var den också!

9

Efter passet hoppade jag och Krister ner i poolen och tog vara på solstrålarna! Helt sjukt att det är slutet av september ändå..

13

Till lunch slängde jag ihop lite färsk pasta och gjorde sedan en superenkel tomatsås med chili och vitlök på våra egna tomater vilket kändes sjukt lyxigt.

17

Blandade ner gula, gröna och röda tomater i såsen som blev riktigt god och smakrik.

19

Toppade även med ett gäng färska tomater och rev över parmesan (ett måste när jag äter pasta)! SÅ enkelt och så gott.

Här bjuder jag på receptet på tomatsåsen.

Ingredienser:

8 st tomater

1 st vitlöksklyfta

1  gul lök

1 msk olivolja

1 tsk basilika, torkad

1 krm salt

1 krm peppar

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en stor katrull. lägg i tomaterna.

2. Fiska upp tomaterna med en hålslev, låt kallna något i ett durkslag.

3. Skala och halvera tomaterna, kärna ur. Hacka till stora bitar.

4. Skala vitlöken, och slå till den med flatsidan på en kniv så den blir lite mosad.

5. Häll olivoljan i en stor stekpanna, lägg i vitlöksklyftan och värm upp.

6. När oljan är het, ta bort vitlöksklyftan, och tillsätt den finhackade löken. den ska stekas genomskinlig men inte mörk.

7. Häll i de hackade, skalade tomatbitarna, låt koka in till önskad konsistens. (för en slätare sås, minipima)

8. Salta, peppra, tillsätt färsk basilika mot slutet av koktiden.

Ha en härlig kväll, nu ska vi pussa på Bellis och tusen tack för fina krya-meddelanden till henne sen förra inlägget! <3