Recept: Enkla, snabba och galet goda tekakor till helgfrukosten

Hej fina!

Hoppas ni haft en härlig helg, och än är den ju inte över. Söndagar är en av mina absoluta favoritdagar och har alltid varit.

Känner mig oftast rätt så utvilad efter lördagen och har massa energi till att göra det bästa av söndagen innan det åter står jobb och vardagsrutiner på schemat.

I dag tänkte ja bjussa på en riktig frukostfavorit, nämligen tekakor som du enkelt slänger ihop på 10 minuter.

frukost12

Här kan du bestämma om du vill använda dig av vanligt vitt mjöl eller grovt mjöl. Går även att blanda ner frön om du gillar det.

frukost10

Med smör och en skiva ost smakar tekakorna som bäst, tycker jag!

frukost13

Ingredienser:

4 st tekakor

3 dl rågsikt

1,5 dl mjöl

1/2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

3 dl mjölk eller fil

5 msk smör

2 krm salt

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser och sedan de blöta.

Klicka ut 4 bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra 1 cm tjocka tekakor.

Nagga varje tekaka med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.

Lycka till och ha en fin dag!