Jordgubbar + choklad och ett glas hemgjord sangria i handen (om jag får bestämma)!

Hej!

I fredagens helgbilaga av Metro bjöd jag på tre somriga recept bestående av chokladdoppade jordgubbar, no bake chokladcheesecake och hemgjord sangria. Dessa godsaker passar perfekt till middagsbjudningen, upplevs festligt men kräver minimal ansträngning. Precis som jag gillar det! 😉

Jag gillar att toppa mina chokladdoppade jordgubbar med kokos men nötter, strössel eller annat smått går självklart lika bra.

Slipp ugn, disk och onödig tid som går till spillror genom att baka en så kallad ”no bake”-kaka. Den här är sjukt god och håller sig i kylen flera dagar.

Finns det något somrigare än sangria? Skulle inte tro det. Testa den här istället för att köpa färdig nästa gång.

No bake chokladcheesecake

Botten:

20 digestivekex

175 g brynt smör

Fyllning:

400 g choklad

500 g färskost

Topping:

Färska jordgubbar (eller andra bär)

En nypa salt

 

Gör så här:

Bryn smöret i kastrull och smula samman kexen för hand eller med mixer.

Tryck ner kex-röran i botten på valfri form. T.ex. sockerkaksform. Plasta in och ställ i kylen.

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Blanda sedan samman med färskosten.

Häll chokladblandningen över kex-botten och tryck sedan ner färska jordgubbar i ”smeten”. Strö sist över lite havssalt och låt stå i kylen till servering, minst ett par timmar.

 

Chokladdoppade jordgubbar

200 gram valfri choklad

1 msk smör eller annat fett

Kokos

 

Gör så här:

Smält chokladen över vattenbad och blanda ner smör/fett.

Doppa jordgubbarna, strö över kokos och låt svalna till chokladen stelnat.

 

Enkel och supersnabb sangria:

1 flaska rött

1 apelsin

1 citron

1 lime

3-5 dl apelsinläsk

Isbitar

Dekorera: Med valfria bär

 

Gör så här:

Skiva frukten och blanda samman med vin och apelsindryck.

Toppa med somriga bär och njut av drycken kyld med massor av is.

 

Ha en skön sommarkväll i värmen!