Vegetarisk pasta gjord på zucchini – med halloumi och örtdressing

Hej!

I dag ska jag iväg på bubbel-brunch på Broms i stan tillsammans med Emma och Elli vilket jag verkligen ser fram emot. För dig som vill njuta av en god (och nyttig) rätt hemma i helgen kan jag tipsa om en grön rätt som jag snodde ihop för ett par veckor sedan och som är supergod – nämligen zucchinipasta med halloumi!

Även detta är ett recept som publicerats i Metro på mina matsidor (glöm för tusan inte att ta tidningen varje fredag och kolla in mina recept)! Missade du tidningen så kommer receptet här med.

Tips: Perfekt att göra massor av så det räcker till flera matlådor.

Recept för 2 personer:

1 zucchini

50 g rucola

10 champinjoner

1 avokado

½ dl soltorkade tomater

½ dl rostade valnötter

50 g fetaost

200 g halloumi

Dressing:

½ dl olivolja

t tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm chiliflakes

1 klyfta vitlök

Gör så här:

1.    Gör ”spagetti” av din zucchini med hjälp av spiral slicer, potatisskalare eller kniv.

2.    Fräs champinjoner i smör med en klyfta vitlök.

3.    Rosta valnötter i en torr stekpanna tills de fått färg.

4.    Blanda samman dressing genom att blanda samtliga ingredienser.

5.    Dela halloumin på mitten och stek på hög värme i olja – ca en minut på varje sida. Lägg sedan på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.

6.    Portionera ut zucchini-spagetti på fat, strö över rucolablad, skivad avokado, soltorkade tomater, vitlöksfrästa champinjoner, rostade valnötter och sist stekt halloumi och fetaost.

Nu måste jag rusa! Ha en superhärlig lördag.

Kram