Mot Valtournenche – men först superenkla fudge med polka

Hej!

I dag vaknade jag upp av mig själv med en himla härlig känsla i kroppen. I dag bär det nämligen av mot italienska alperna tillsammans med mamma.

Det var som sagt hennes födelsedagspresent från mig. Enda kruxet är väl möjligtvis att hon aldrig stått på ett par skidor (he..he)! Men livet handlar om att våga utmana sig själv och testa nya vägar och det kommer mamma definitivt få göra i helgen.

På fredag bjuder jag på enkla fudge på fem minuter i Metro (som ni såklart måste ta ett ex av)! Kan ni inte hålla ut till på fredag så kommer receptet här med.

Dessa godingar tar alltså bara ett par minuter att sno ihop. Så varför slösa en hel timme på att stå och koka ”vanlig” fudge? Jag gör det här receptet året om och fyller med det jag är sugen på eller har hemma.

Du behöver (till en sats):

1 burk kondenserad mjölk

400 g choklad

25 g smör
10 digestivekex
2 dl krossad polkagris

Gör såhär:

1. Ta fram en kastrull och häll ner den kondenserade mjölken.

2. Värm upp mjölken (utan att koka) och blanda ner choklad tills den smälter.

3. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något innan du blandar ner din fyllning.

4. Ta fram en bakplåtsklädd form/bricka och häll över smeten.

5. Toppa din fudge med ytterligare lite av smaksättningen.

6. När formen svalnat – plasta in brickan och låt stå svalt (eller i kylen) minst fyra timmar. När fudgen stelnat, skär i bitar och förvara i burk.

Lycka till!