Enklaste och lyxigaste nyårsdesserten – bärsorbet med rosa champagne

Hej på er!

Vill bara smyga in här (medan killen skulle betala lite räkningar på kontoret) och slänga in årets första nyårstips när det kommer till det allra viktigaste – nämligen nyårsdesserten! 😉

Jag slängde faktiskt ihop den här desserten igår så därav min entusiasm att dela med mig av den så snabbt som möjligt. Kan avslöja att den endast innehåller fyra ingredienser och att den tar ca tre minuter att sno ihop. Som hittat, ellerhur?

Men först, kolla in himlen här hemma just nu. Helt magiskt och matchar faktiskt till och med dagens recept, haha!

Hur kan man inte tro på magi när man ser detta?

Ja, nu kommer vi in på desserten. Bärsorbet på tre ingredienser. Frysta bär, banan och florsocker. Simple as that.

Den här desserten upplevs inte så söt utan snarare fräsch och uppfriskande.

Så vi poppade alltså en flaska rosa champagne igår, det gjorde vi för att vi hade någonting stort och superkul att fira (som jag tyvärr inte kan berätta om just nu, men säkerligen i början av 2018)!

Men efter nått glas så kände vi oss nöjda, då började jag i vanlig ordning att experimentera ihop ett recept.

Här kommer resultatet!

Du behöver (ca 4-5 portioner):

2 bananer
200 g frysta bär
2 msk florsocker

Att toppa med: 

Lyx: Rosa champagne

Budget: Rosa mousserande vin

Gör så här

1. Skiva och frys banan.

2. Placera frysta bananbitar med frysta bär, och florsocker (efter smak) i mixer eller bunke.

3. Mixa i mixer eller med stavmixer tills de bildats en fast sorbet.

4. Portionera upp en kula sorbet i varje glas.

5. Servera genast och häll sedan upp lite bubbel i varje glas – framför gästen.

Så, håller ni med om att detta är en het kandidat till årets nyårsdessert? Hade jag firat hemma hade jag absolut serverat denna efter en maffig middag.

Kram