Vinterrecept som fixar helgen! Varm choklad på pinne och jordnötsfudge

Hej på er!

Den här veckan har verkligen bara susat förbi och både innehållit upp och ner på berg och dalbanan kallad livet.

Om vi fokuserar på det glada så hör vår teamkväll med finmiddag på grymma restaurangen (och helt klart Stockholms vackraste) Le Rouge i Gamla stan dit. Spenderar dagarna med världens bästa tjejer. Ett gäng starka, drivna och genomsnälla brudar som inspirerar mig dagligen.

En annan topp i veckan har varit att jag fått min första kolumn (någonsin) publicerad. Den kom faktiskt ut idag och jag har bara fått lovord från alla håll och kanter angående texten där jag tar ställning mot föräldrar till ”barn-influencers”. Du kan läsa min kolumn här >>

I helgen fortsätter Kustskepparutbildningen men just nu ser jag mest bara fram emot burgare och bubbel hemma i huset med min fästman. Men innan jag tar bilen och brummar hemåt tänkte jag bjuda på magisk god och enkel ”varm choklad på pinne” samt busenkla jordnötsfudge som ni hittar receptet på nedan.

Varm choklad på pinne är inte alls svårt eller tidskrävande och när du väl gör en sats så får du ca 15 koppar choklad säkrade framöver. Väldigt festligt att duka fram när du får besök i vinter, gästerna älskar det.

Och glöm inte att servera vispad grädde på sidan om

Vill du hellre ha dem i fyrkantiga kuber så går det lika enkelt att skära till. Jag tycker dock att runda bollar är enklast.

Den här jordnötsfudgen är gjord på fyra ingredienser och fullkomligt smälter i munnen. Du måste verkligen testa!

 

Varm choklad på pinne:

2 dl grädde

2 dl socker

2 dl kakao

15 – 20 glasspinnar (eller motsvarande)

 

Gör så här:

Vispa grädde lätt i en bunke.

Rör ner övriga ingredienser i bunken.

Ta fram en form som du klär med bakplåtspapper. Tryck ner massan och rulla ihop i bakplåtspappret.

Placera ”rullen” i frysen och låt vara det tills den stelnat helt. Ca 1 timme.

Ta ut från frysen och skär i bitar, forma sedan till bollar och rulla i kakao.

Tryck ner glasspinnar (eller motsvarande) och servera till varm mjölk.

 

Krämiga jordnötsfudge:

2 dl jordnötssmör med crunch

1,5 dl ljus sirap

1 dl kokosolja

1 tsk vaniljsocker

 

Toppa med:

1 näve mortlade jordnötter

 

Gör så här:

Placera alla ingredienser i en kastrull.

Koka upp på svag värme så att alltsammans smälts samman.

Klä en lagom stor form med bakplåtspapper, strö över mortlade jordnötter och ställ in i frysen tills de stelnat. Ca en timme.

Skär sedan upp i portionsbitar.

Servera och njut.

 

Ha en härlig dag i solen.

Kram