Supersnabba (och sjukt goda) kanelbullar – på tio minuter

Okej, lyssna här. Här ska ni få mitt bästa fikahacks någonsin.

Se till att alltid ha en färsk (eller fryst) smördegspaltta hemma i kylen. Den kommer att rädda dig så många gånger att det är löjligt om du börjar inse hur genialiskt de är – när det kommer till att trolla med mat.

Inte nog med att du gör den godaste pizzan på ett kick med hjälp av lite ost och annat smått och gott, så snor du ihop ett gäng saftiga kanelbullar på tio minuter.

I helgen när mamma spontant kom och besökte mig i Stockholm hade jag inte hunnit baka någonting eller ens köpt hem fika. Men en smördegsplatta hade jag i kylen så tog fram den.

Bredde på generöst med smör och strödde sedan över ett lager med kanel och socker. Sedan rakt in i ugnen på 225 grader.

Tio minuter senare kom dessa godingar ut från ugnen. Då rörde jag ihop glaysr genom att blanda lite vatten med florsocker (bra med lite stänk av citronsaft med om du har) som jag ringlade över medan de var varma.

Serverade sedan, 15 minuter senare denna bricka till en rykande färsk kopp kaffe. Mammas betyg blev att bullarna var godare än café, vilket jag håller med om.

Bellis fick inte smaka den här gången men ställda glatt upp på en bild. 😉

Så, ett fikahack värt att spara! Ha en fin kväll.

Kram